Nutrin Complete Grain Free Rabbit Vegetable 400g
Korzystne opakowania zbiorcze karmy dla psów i kotów.
Pokarmy uzupełniające Calibra - konserwy, smakołyki, saszetki.
Pełny opis »
Najniższa cena w ciągu ostatnich 30 dni: 19 zł
Nutrin Complete Grain Free Rabbit Vegetable 400g
Nutrin Complete Grain Free dla królików.
- Karma przeznaczona dla królików powyżej 8 miesiąca życia.
- Dzięki niższej zawartości skrobi i niższej energii królik może utrzymać optymalną wagę.
- Wyższa zawartość błonnika wspomaga prawidłowe funkcjonowanie przewodu pokarmowego.
- Pomaga to zachować dobre zdrowie. Pasza nie zawiera soi, oleju palmowego, konserwantów, barwników, aromatów ani dodatku cukrów i składników pochodzenia zwierzęcego.
Składniki:
produkty uboczne pochodzenia roślinnego (FOS - inulina z cykorii 2 g / kg, Jukka schidigera 1 g / kg), warzywa (min. 8%), drożdże, nasiona, minerały
Skład analityczny:
białko surowe 14%, włókno surowe 20%, oleje i tłuszcze surowe 2,5%, zawartość substancji nieorganicznych 7%, Ca 0,8%, P 0,5%
Dodatki / kg:
witamina A (3a672a) 10000 IU, witamina D3 (3a671) 1200 IU, witamina C (3a300) 200 mg, witamina E (3a700) 50 mg, Fe (3b106) 80 mg, Mn (3b506) 60 mg, Zn ( 3b607) 60 mg, Cu (E4) 10 mg, I (3b202) 1 mg, Co (3b305) 1 mg, Se (3b8.11) 0,3 mg, L-lizyna (3.2.3.) 2 g, DL -metionina (3c301) 1 g, lecytyna (E 322) 5 g
Sposób dawkowania i dawka:
Dawkowanie stopniowo. Jeśli królik przestawi się na Nutrin Complete z karmy dla młodych królików, wybierz karmienie stopniowe w 7. miesiącu (zacznij od 3/4 karmy dla juniorów i 1/4 Nutrin Complete; następnie zmniejsz dawkę dla juniorów i zwiększ dawkę dla dorosłych). Ta procedura eliminuje problemy trawienne.
Zaleca się dawkowanie 4-6 g na 100 g żywej wagi królika (przy wadze 1 kg dawka ok. 50 g paszy dziennie). Zaleca się podzielenie dziennej dawki na porcje poranne i wieczorne. Jeśli królik nie zjada wszystkiego przez długi czas lub nie obserwuje się utraty siana, wskazane jest zmniejszenie dziennej dawki paszy. Idealnym urozmaiceniem diety jest podawanie królikowi świeżych owoców, warzyw i innych smakołyków. Wszelkie zmiany w żywieniu powinny być dokonywane z uwzględnieniem masy ciała, stanu i zdrowia danej osoby.